Hlavní navigace

TOP 10 léků na bolest hlavy

26. 2. 2016

Sdílet

 Autor: Shutterstock.com / 120na80.cz
Lékárny nabízejí řešení v desítkách nejrůznějších volně prodejných analgetik na bolest hlavy. Jaké jsou nejprodávanější?

Mírná, ale usilovná. Taková bývá bolest hlavy. V životě se s ní někdy setká až osmdesát procent lidí.

„Bolest hlavy mohou často zapříčinit různá onemocnění, ale i nemoci psychiky, jako jsou deprese nebo apatie. Nemusí tedy nutně souviset jen s onemocněním v oblasti hlavy. Nejčastější bolest hlavy nazýváme migrénou, která častěji postihuje ženy než muže, nejčastěji v období puberty, ale může se objevit i v dětském věku,“ varuje Pilulka.cz.

Používáte při bolestech hlavy léky?

Bolest hlavy pomohou překonat léky, ale je třeba s nimi zacházet uvážlivě. Více k tématu: Bolesti hlavy. S jakými léky začít? Pokud se bolesti hlavy, třeba i mírné, opakují několikrát během jednoho měsíce, nebo trvají déle než týden až deset dní, je potřeba vyhledat lékaře. Stejně tak, pokud vznikne náhle prudká bolest hlavy, jakou pacient nezažil, která může být doprovázená zvracením nebo i jinými příznaky, např. poruchami vidění.

Přinášíme vám 10 nejprodávanějších léků na bolesti hlavy podle online lékárny Pilulka.cz:

Ibalgin 400


Autor: Pilulka.cz

Přípravek Ibalgin 400 se užívá např. při bolesti hlavy, zubů, zad, při bolestivé menstruaci, při bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění, při poranění měkkých tkání, jako je pohmoždění a podvrtnutí. Přečtěte si pozorně příbalovou informaci. 

Přípravek Ibalgin 400 obsahuje léčivou látku ibuprofen.

Přípravek je vzhledem k množství léčivé látky v jedné tabletě určen pro dospělé a dospívající nad 12 let.

Panadol Extra


Autor: Pilulka.cz

Panadol Extra obsahuje kombinaci dvou léčivých látek, která je účinná proti bolesti a horečce: paracetamol a kofein.

Paracetamol zajišťuje úlevu při bolesti a snižuje zvýšenou tělesnou teplotu.

Kofein zvyšuje analgetický účinek paracetamolu, zmírňuje únavu, mírně podporuje dýchání a krevní oběh u horečnatých onemocnění. 

Panadol Extra nedráždí žaludek.

Dětem do 12 let přípravek nepodávejte.

Panadol Novum 500


Autor: Pilulka.cz

Určen k úlevě při bolesti mírné až střední intensity, např. při bolesti hlavy, migréně, bolesti zad, zubů a bolesti při menstruaci.

Vzhledem k množství léčivé látky není přípravek Panadol Novum 500 mg vhodný pro děti mladší než 6 let.

Nalgesin S


Autor: Pilulka.cz

Nalgesin S je moderní analgetikum s dlouhodobým účinkem 8–12 hodin pro léčbu mírné až středně silné akutní bolesti. Pomáhá při bolesti hlavy a zubů, menstruační bolesti, bolesti svalů, kloubů a zad.  

Nalgesin S není určen pro děti mladší 12 let.

Ataralgin


Autor: Pilulka.cz

Ataralgin je složený přípravek s protibolestivým účinkem obsahující paracetamol, guaifenezin a kofein. Protibolestivý účinek Ataralginu se projeví obvykle za 1/2–1 hodinu a trvá většinou 4 hodiny.

Přípravek není vhodný pro děti a mladistvé do 15 let.

Migralgin


Autor: Pilulka.cz

Přípravek Migralgin je určen k použití u dospělých a dospívajících ve věku 12 let a starších k léčbě akutní bolesti hlavy při záchvatech migrény s aurou nebo bez aury a k léčbě tenzní bolesti hlavy. 

Migréna může být doprovázena dalšími symptomy, jako jsou pocit nevolnosti nebo nevolnost (nauzea nebo zvracení) a citlivost na světlo a zvuk. Záchvaty migrény se mohou ohlašovat předem v podobě aury (varující pocit, který obvykle zahrnuje poruchy vidění, jako jsou světelné záblesky, klikaté čáry, hvězdy nebo vlny).

Tenzní bolest hlavy je nejčastějším typem bolesti hlavy. Bolest je často popisována jako neustálý tlak, jako kdyby hlava byla ve svěráku, a je často přítomná v obou polovinách hlavy současně.

Saridon


Autor: Pilulka.cz

Analgetikum s rychlým nástupem účinku, které je určeno speciálně na bolest hlavy. Bolest zmírní již 15 minut po užití. Obsahuje vyváženou kombinaci tří účinných látek.

Saridon je určen k mírnění bolesti při bolestech hlavy, zubů, menstruační bolesti a bolesti po operačních zákrocích. Saridon je určen k mírnění bolesti a tlumení horečky při akutním zánětu horních cest dýchacích a chřipce. Přípravek je určen pro dospělé a mladistvé od 12 let.

Paralen Extra


Autor: Pilulka.cz

Paralen Extra proti bolesti je vhodné užívat k úlevě při bolestech hlavy, migréně, bolestech zad, zubů, revmatických a svalových bolestech a bolestech při menstruaci. Paralen Extra proti bolesti též přináší úlevu od nepříjemných příznaků chřipky, nachlazení i bolestí v krku a snižuje horečku.

Přípravek mohou užívat dospělí, mladiství a děti starší 12 let.

Ibumax 400


Autor: Pilulka.cz

Přípravek Ibumax 400 mg se používá při mírné až střední bolesti, např. při bolesti hlavy, zubů, zad, při bolestivé menstruaci, při bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění, při poranění měkkých tkání, jako je pohmoždění a podvrtnutí. 

Anopyrin 400


Autor: Pilulka.cz

Anopyrin se užívá při horečce a bolesti zejména při akutních chřipkových onemocněních, při bolestech hlavy, kloubů, zubů, nervů a bolestech páteře různého původu.

Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství od 16 let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).