Hlavní navigace

Omlazení genitálu pomůže nejen po porodu

19. 8. 2016

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com
S čím pomůže a kolik stojí rejuvenace neboli omlazení intimních partií? Někdy se mluví také o rejuvenaci pochvy, ale nejde jen o pochvu a o zúžení. Zákrok spočívá ve třech krocích a umí ledacos.

Ženy už přestávají tajit své intimní potíže. Chtějí zlepšit poporodní sexuální život, zbavit se zánětů pochvy a močových cest nebo zatočit s lehkou inkontinencí. Ženy už o problémech nemlčí, a tak se čím dál tím víc začíná mluvit také o plastické gynekologii.

Rejuvenace spočívá ve zúžení pochvy, plastické úpravě vchodu poševního a plastice hráze. Rejuvenací se stimuluje vaginální tkáň a obnovuje se pevnost vaginy a poševního vchodu.

Zákrok pomůže, když vás trápí:

  • Snížená kvalita sexuálního styku po vaginálním porodu způsobená zejména rozšířením poševního vchodu.
  • Vaginální atrofie neboli nedostatečné zvlhčení vaginální sliznice. Ať už po porodu a dalších gynekologických zákrocích, při menopauze, způsobené vaginálními infekcemi nebo po prodělání onkologické léčby. 
  • Opakované záněty pochvy a močových cest.
  • Stresová inkontinence. Tedy lehký únik moči a pokles dělohy.

Kdy je vhodný čas na rejuvenaci

Žena musí být naprosto zdravá. Vzhledem k tomu, že jde o operační zákrok, musí být schopna narkózy a operační zátěže. Dále musí být bez zánětu a výtoku.

Operace je vhodná nejdříve šest měsíců po porodu. Kojící ženy si musejí ještě šest měsíců počkat po skončení kojení.

Z důvodů zajištění optimálních podmínek pro hygienu genitálu během hojení je termín zákroku volen na období po skončení menstruace.

Průběh operace

Zákroku předchází nezbytné předoperační laboratorní vyšetření. Operace v celkové narkóze trvá kolem jedné hodiny až hodiny a půl.  

  • Hospitalizace: tři noci
  • Pracovní neschopnost: dva týdny
  • Celková doba hojení: zhruba šest týdnů

Cena za operaci je závislá na rozsahu a pohybuje se v rozmezí od 15 do 50 tisíc korun.  

Šetrnější je laserová rejuvenace

V případě uvolnění poševních stěn mírného stupně je vhodná laserová metoda. Energie laseru v podslizniční vrstvě aktivuje stávající uvolněná kolagenní vlákna a podpoří vznik nových. Důsledkem je zpevnění uvolněné poševní stěny.

K výhodám laserové rejuvenace patří zejména to, že je velmi šetrná, bezbolestná, a tudíž nevyžaduje narkózu ani hospitalizaci.

Ceny se pohybují od 10 do 18 tisíc korun.

Osobní zkušenost s výkonem devětatřicetileté matky dvou dětí:

Osobní zkušenost s výkonem

Odborná spolupráce:

MUDr. Petr Pícha

Primář kliniky GynCentrum

www.gyncentrum.cz/

Při sexuálním styku po druhém porodu jsem neměla já ani manžel uspokojivý sexuální prožitek. Přisuzovala jsem to krátké době po porodu a doufala, že se všechno samo upraví. Nic takového se ale nestalo a nespokojenost v sexuálním životě stále přetrvávala.

Po konzultaci a vyšetření u plastického chirurga MUDr. Petra Píchy v pražském GynCentru mi pan primář doporučil podstoupit plastiku intimních partií. Po dohodě s manželem jsem zákrok s určitými obavami podstoupila.

Zákrok proběhl zcela bez problémů. S obavami jsem očekávala, že budu mít bolesti dlouhou dobu po operaci. K mému překvapení jsem si o léky na bolest řekla jen první noc po operaci, potom už nebyly třeba. Po necelých deseti dnech jsem ani nevěděla, že jsem nějakou operaci absolvovala. Jen při sezení jsem musela být opatrná. Hodně mi pomohlo molitanové kolečko na sezení. Na kontrole mi pan primář řekl, že se vše hojí velmi dobře, a po druhé kontrole po šesti týdnech po operaci mě pustil „do života“.

První milování muselo být opatrné, ale potom šlo všechno výborně. Spokojená jsem já i manžel. Jen mne mrzí, že jsem se neodhodlala dřív a zbytečně se tak dlouho trápila. Vše je možné řešit, jen mít odvahu a najít tu správnou kliniku.

Simona, 39 let, dvě děti

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).