Hlavní navigace

Tip lékaře: Laserová depilace

12. 6. 2016

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com
Chcete se zbavit nežádoucích chloupků a hledáte vhodnou metodu? Laserová depilace přináší na rozdíl od některých jiných způsobů trvalé výsledky. Efekt záleží mimo jiné na barvě chloupků.

Trendem dnešní doby je hladká kůže bez ochlupení. Stále větší počet populace se snaží zbavit nežádoucího ochlupení, a to různými metodami, např. holením strojkem či žiletkou, depilací voskem či depilačním krémem aj. Oproti zmíněným metodám přináší laserová depilace trvalé výsledky.

Co možná nevíte o laserové depilaci

K depilaci laserem se používají nejmodernější přístroje s dynamickým chlazením, které zvyšuje komfort zákroku.

Zákrok spočívá v plošném rovnoměrném ozáření laserovým světlem, které cíleně ničí pigmentovanou zárodečnou část chloupků.

Protože se chloupky nacházejí v různých stadiích růstu, je třeba zákrok několikrát po sobě opakovat v cca šesti- až osmitýdenních intervalech.

Nejlepší efekty dosahujeme u tmavých chloupků, světlé vyžadují více opakovaní a šedivé chloupky laserem odstranit nelze.

Depilované plochy je nutné chránit před slunečním zářením.

Laserová depilace je jedním z nejčastěji prováděných zákroků a v odstraňování nežádoucího ochlupení patří k neefektivnějším metodám.

Za pomoci laseru lze odstraňovat ochlupení z kterékoliv části těla.

O laserovou depilaci mají zájem nejen ženy, ale také muži, u nich jsou nejžádanějšími lokalitami k depilování záda a ramena.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

MUDr. Jitka Chaloupecká

Korektivní dermatoložka a vedoucí lékařka z Laserového centra Anděl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).