Hlavní navigace

5 mobilních aplikací, co vám pohlídají zdraví

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com
V době chytrých telefonů a promyšlených aplikací je život v mnohém snazší. Chytlavé hry nás zabaví v čekárně u doktora, zatímco aplikace pohlídají pitný režim, zdravé opálení, menstruační cyklus nebo počet kalorií, které spálíte při běhu. A to nejlepší na konec, jsou zdarma.

Všechny níže uvedené aplikace jsou dostupné v obchodu Google Play pro platformu Android.

Dodržovat pitný režim už nebude problém

Dáli jste si za cíl pít tak, abyste organismu vycházeli vstříc, ale dělá vám problém pozvednout skleničku k ústům, když nepociťuje žízeň, nebo se napít prostě zapomenete? Vyzkoušejte aplikaci Water Drink Reminder, do které si zadáte osobní údaje a následně se doberete k výsledku, kolik litrů byste měli denně vypít. Ale to ještě není vše, aplikace vás bude během dne upomínat, že je nejvyšší čas doplnit tekutiny.

Tip: Pijte neslazenou vodu bez bublinek se snítkou máty. Skvěle chutná i čistá voda s kousky ovoce nebo salátové okurky.

Menstruace pod dohledem

Mobilní aplikace Menstruační kalendář je pomocníkem, který zaznamená pravidelnost menstruace, intenzitu krvácení, ovulaci, ale také symptomy, které často obnáší premenstruační syndrom, jako jsou změny nálady, úzkost, pnutí ňader či četnost pohlavního styku nebo hodnoty ovulačního testu. Uplatnění tato aplikace najde jako doplněk pro všechny ženy v rámci preventivní péče o intimní zdraví či znásobení šance vedoucí k otěhotnění.

Dovolená bez spálení

Léto se blíží a s ním také riziko zarudnutí a bolestivých puchýřků symbolizující spálení od sluníčka. Prevenci ztělesňuje nejenom péče formou opalovací kosmetiky a dodržování zásad zdravého opalování, ale v současné době také aplikace Sun Coach, jež upozorní, že je ideální okamžik, abyste se na sluníčku otočili na druhý bok. A navíc bude podávat hlášení o hodnotách UV záření, teplotě a síle slunečního záření v místě, kde se nacházíte.

Více než krokoměr

Proč utrácet za zařízení, co bude počítat vaše kroky, když můžete mít tuto možnost ve vašem smartphonu? Aplikace Krokoměr zaznamenává vaše kroky, spánek, srdeční tep, spálené kalorie a také vzdálenost trasy, již jste zdolali.

Hlídejte dětský spánek

Nabídka chůviček je dnes široká, od obyčejné až po videochůvičku či chůvičku na zápěstí. Máte malé dítě a nemůžete si dovolit pořízení chůviček v rámci už tak vypjatého rozpočtu? Zkuste aplikaci. Chůvička Biopron je vám i vašemu miminku zcela k dispozici. Kladně hodnotíme možnost uspání dítěte vaším hlasem prostřednictví nahrávky, než se doberete k postýlce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Spolupracuje s několika lifestylovými magazíny a její práce je jí zároveň životním koníčkem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).