Hlavní navigace

TOP 10 superpotravin

31. 5. 2016

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com / 120na80.cz
Mezi superpotraviny se řadí nejrůznější semínka, ořechy, luštěniny, některé ovoce a ryby.

Superpotraviny – tak se říká těm, které mají vysoký obsah látek prospěšných zdraví.

Patří mezi ně zejména vláknina, vitaminy a minerální látky. Jde o různá semínka, ořechy, luštěniny, některé ovoce, ryby a zelené potraviny. Superpotraviny pocházejí často z nehostinných, například horských nebo tropických míst. Jiné rostou i v Česku.

O jaké superpotraviny je největší zájem podle online lékárny Pilulka.cz?

Green Trio Topnatur


Autor: Pilulka.cz

GREEN TRIO Medicol je vysoce účinná směs zelených superpotravin:

  • Spirulina
  • Chlorella
  • Zelený ječmen

Tyto zelené superpotraviny jsou v přírodě se vyskytujícím nejkoncentrovanějším zdrojem živin a poskytují nám mikroživiny, které často chybí ve zpracované stravě, ale které jsou zároveň její důležitou součástí.  

Chlorella Original TOPNATUR


Autor: Pilulka.cz

Chlorella Pyrenoidosa je sladkovodní řasa s vysokým obsahem bílkovin, vitaminu A, C, B2, vápníku, hořčíku, železa a chlorofylu, je rovněž zdrojem vitamínů B6 a B1. 

Chlorella ORIGINAL obsahuje chlorofyl, listovou zeleň rostlin, v němž lze vidět vysoce koncentrovanou a poživatelnou formu sluneční energie. Tablety Chorelly Original jsou lisovány za studena (max 40 °C), lisováním za tepla se ničí vitamíny. Neobsahuje žádná plnidla ani pojiva.

Allnature Chia semínka


Autor: Pilulka.cz

Chia semínka v bio kvalitě jsou velmi oblíbeným doplňkem stravy, který konzumují dospělí i děti. Malá semínka rostliny šalvěje hispánské nemají žádnou chuť ani vůni.

Bio Chia Semínka Allnature jsou pěstována, sklízena a následně skladována pod přísným dohledem tak, aby splňovala přísné normy pro bio výrobky. Pocházejí z horských oblastí Střední Ameriky, kde se pěstují již řadu let.

AloeLive šťáva


Autor: Pilulka.cz

Šťáva z aloe obsahuje množství látek, především polysacharidů. Šťáva z aloe podporuje normální imunitní systém a napomáhá normální funkci trávícího systému (podporuje normální práci střev).

AloeLive šťáva z aloe je vyráběna z pečlivě vybíraných, nejčerstvějších, zcela dozrálých listů aloe. Metoda, jež je používána při jejím získávání, zaručuje úplné zachování všech nejlepších vlastností čerstvě vylisované šťávy. Lisování životodárné šťávy pouze ze samotné vzácné dužiny a použití patentované metody dalšího zpracování garantuje uchování nejvyšších parametrů produktu – uchování všech unikátních bioaktivních vlastností čerstvé šťávy.

Health Link BIO extra panenský kokosový olej


Autor: Pilulka.cz

Extra panenský kokosový olej je lisován za studena z dužniny zralých kokosů, pěstovaných v ekologickém zemědělství. Celý proces výroby trvá jen několik málo hodin, aby si olej zachoval svoji výbornou kvalitu. Nejsou do něj přidávány žádné konzervační látky ani barviva.

Užívání kokosového oleje má i jiné přednosti:

  • Výborný je jako tělový olej pro suchou a citlivou pokožku.
  • Kojící ženy jej používají na popraskané bradavky.
  • Velmi příjemný je jako masážní emulze. Díky vysokému obsahu vitaminů A, C a E působí jako antioxidant, zpomaluje stárnutí pokožky a napomáhá hojení ran a jizev. 
  • Kokosový olej můžete používat k obnově vlasové struktury a usnadňuje i rozčesávání
  • Kokosový olej je také výbornou ingrediencí do zdravé studené i teplé kuchyně. Má lahodnou chuť a je perfektní náhradou veškerých tuků na pečení, vaření nebo smažení. Neobsahuje žádný cholesterol a nepřepaluje se. Lidé trpící alergií na mléko jej můžou používat jako náhradu másla. Kokosový olej je snadno stravitelný.

Zelený ječmen TOPNATUR


Autor: Pilulka.cz

ZELENÝ JEČMEN značky MEDICOL je vyrobený ze sušených lístků mladého ječmene. Mladý zelený ječmen je svým vzhledem a chutí řazen mezi tzv. zelené potraviny, jako jsou chlorella a spirulina.

Stejně jako tyto látky se zelený ječmen vyznačuje bohatým obsahem minerálů, vitamínů a aminokyselin. 

EKOMEDICA Goji Kustovnice čínská


Autor: Pilulka.cz

EkoMedica GOJI 100% šťáva je získávána z plodů kustovnice čínské nejmodernějším způsobem výroby, je stabilizována pouze pasterizací. Neobsahuje přídavky cukru, chemické konzervanty ani barviva. 

Goji – kustovnice čínská se odedávna používá zejména v asijských zemích pro svoje nutričně hodnotné plody. Vitamín C přispívá ke správné funkci imunitního systému, nervového systému, k ochraně buněk před oxidačním stresem způsobeným kyslíkovými radikály, ke snížení míry únavy a vyčerpání. Účastní se tvorby kolagenu pro udržování normální funkce cév, kostí, chrupavek, kůže a zubů.

Chlorella centrum CHLORELLA PURA


Autor: Pilulka.cz

CHLORELLA PURA představuje nejčistší formu zelené sladkovodní rasy chlorella pyrenoidosa. CHLORELLA PURA jsou 100% přírodní tablety pro očistu organismu, posílení imunity a zlepšení celkové kondice.  

Sladkovodní řasa chlorella pyrenoidosa je rostlina mikroskopické velikosti, která je výjimečná svým jedinečným obsahem bílkovin, chlorofylu, betakarotenu, vitamínu a minerálních látek. Tato mikroskopická řasa je šetrně usušena a upravena tak, aby byly dokonale využity všechny biologicky hodnotné látky. Tablety neobsahují žádné konzervační ani jiné přísady.

Bio konopný olej


Autor: Pilulka.cz

100% za studena lisovaný konopný olej v bio kvalitě je přirozeně bez obsahu THC. 

Olej je výjimečný svým složením, charakteristický svojí vůní, výraznou zelenou barvou a jemnou oříškovou chutí. Patří mezi zdravé tuky, které jsou pro lidské zdraví nezastupitelné.

Konopný olej je bohatý také na vitamíny, minerální látky, rostlinná barviva a fytosteroly. Olej je vhodnou potravinou pro děti i dospělé a lze ho používat dlouhodobě, bez omezení. Konopný olej je ideální pro studenou kuchyni – do salátů, zálivek, pomazánek apod. Lze ho použít k dochucení teplých jídel těsně před konzumací.

HIMALYO Goji original juice


Autor: Pilulka.cz

GOJI ORIGINAL 100% juice je tekutina lisovaná z čerstvých plodů kustovnice čínské, které jsou skutečným elixírem mládí, zdraví a krásy. Šťáva je získaná z přiměřeně zralého a zdravého, čerstvého ovoce, s charakteristickou barvou, vůní a chutí.

GOJI ORIGINAL pochází z výběrových sklizní pěstovaných striktně v souladu s přírodou. Pro výrobu jednoho litru GOJI ORIGINAL zpracováváme 6 kg výběrových plodů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).