Hlavní navigace

TOP 10 zubní pasty a gely

25. 3. 2016

Sdílet

 Autor: Shutterstock.com / 120na80.cz
Při čištění zubů se bez nich neobejdeme. O jaké zubní pasty a gely je největší zájem?

Vedle zubního kartáčku je k čištění zubů potřebná i pasta. Někdo si hlídá obsah fluoru, respektive fluoridových sloučenin, které mají zásadní vliv na pevnost zubní skloviny. Jiný vyhledává takovou, která mu zuby vybělí. Existují i různé speciality, více o nich v článku 7 druhů speciálních zubních past.

„Pro ochranu mléčných zubů můžete volit například dětské zubní pasty s různými příchutěmi. Dále lze vybírat ze zubních past vhodných na prevenci proti paradentóze nebo zubní pasty s bělícími účinky,“ vyjmenovává Pilulka.cz. Kromě past jsou skvělým pomocníkem při čištění zubů také gely, které pomáhají v péči o dásně a sliznici dutiny ústní. Skvěle poslouží i při výskytu zánětů, aftů a krvácení. Chcete si vybrat? Podívejte se do databáze na zubní pasty a gely.

Podívejte se, o jaké zubní pasty a gely je největší zájem podle online lékárny Pilulka.cz.

White Pearl


Autor: Pilulka.cz

Komplexní bělení zubů založené na profesionálním složení, vyvinutém dentisty v USA. Nenáročná jednofázová bělící procedura s možností použití i přes noc.

Rychlé dosažení výsledků. Odstraňuje organické zabarvení zubů a udržuje je krásně bílé.

Elmex gelée


Autor: Pilulka.cz

Léčivý přípravek s vysokým obsahem fluoridu určený k lokální fluoridaci chrupu pro prevenci zubního kazu, k léčbě počínajícího zubního kazu (remineralizaci) a ošetření citlivých zubů. Zubní gel elmex gelée fluoriduje, remineralizuje odvápněnou zubní sklovinu a má trvalý posilující účinek.

Lacalut aktiv


Autor: Pilulka.cz

Zubní pasta vyvinuta k ochraně před parodontózou. Zubní pasta Lacalut aktiv je prostředkem, sloužícím k prevenci před parodontózou a má výrazné stahujicí účinky. Účinnou látkou je aluminium laktát, který vykazuje výrazné adstringentní (stahujicí) účinky. Posiluje parodont a zastavuje krvácení dásní.  

Elmex


Autor: Pilulka.cz

Zubní pasta Elmex s aminfluoridem mineralizuje a chrání zuby před zubním kazem. Díky aminfluoridu je zubní sklovina odolnější proti kyselinám a má dlouhotrvající účinek.

Elmex Sensitive


Autor: Pilulka.cz

Zubní pasta Elmex SENSITIVE PLUS byla vyvinuta speciálně pro ochranu obnažených zubních krčků. Obsahuje vysoce účinný aminfluorid, který na zubovině (dentinu) vytváří ochrannou vrstvu, umožňující zastavit bolestivé podněty. Tento účinek je podpořen speciálními abrazivy. Aminfluorid rovněž zajišťuje ochranu před kazy zubních krčků.

Swissdent


Autor: Pilulka.cz

Swissdent EXTREME je velmi šetrná bělící zubní pasta, protože má velmi nízkou hodnotu abrazivity 40 RDA.       

Svojí účinnou formulí je určena pro bělení velmi zabarvených zubů kuřáků nebo milovníků červeného vína, kávy a čaje. Obsahuje dvojitou dávku enzymů papain a bromelain, které šetrně odstraní zabarvení z povrchu zubů. Koenzym Q10 a vitamín E revitalizují dásně. 

HERBADENT


Autor: Pilulka.cz

HERBADENT gelová zubní pasta obsahuje fluor a tím chrání zuby před vznikem zubního kazu. Obsahuje snížené množství dráždivé chemické látky SLS, proto má nižší pěnivost a je tudíž k dásním a sliznici dutiny ústní šetrnější.

Sensodyne Whitening


Autor: Pilulka.cz

Poprvé bolest přichází jako blesk – například při konzumaci studeného. Citlivé zuby následně způsobují, že se bolestivým stává i každodenní čištění obyčejným zubním kartáčkem. 

Sensodyne Whitening zubní pasta snižuje citlivost zubů a zubních krčků. S bělícím účinkem. Nízká abrazivita = 69 RDA, jedna z nejnižších hodnot mezi bělicími zubními pastami. Šetrně bělí chemickou cestou – aktivní bělicí látkou je pyrofosfát draselný. 

Sensodyne Repair Protect Whitening


Autor: Pilulka.cz

Zubní pasta Sensodyne Repair & Protect Whitening je revoluční zubní pasta, která dokáže opravit oslabená místa na zubech. Využívá revoluční technologii NovaMin®, která vyhledá a zacelí citlivá místa zubu.

Novinka Sensodyne Repair & Protect Whitening navíc navrací zubům jejich přirozenou bělost. Sensodyne Repair & Protect Whitening je určen pro dospělé a děti od 12 let.

Každodenní používání zubní pasty Sensodyne vám uleví od bolesti citlivých zubů, ale také zajistí zdravé dásně, ochranu proti zubnímu kazu a svěží dech.

Elmex Sensitive Whitening


Autor: Pilulka.cz

Zubní pasta Elmex Sensitive Whitening chrání odhalené zubní krčky před hypersenzitivitou zubů, zubním kazem a pomáhá odstranit skvrny na zubech. 

Vytváří trvalou ochrannou vrstvu, která chrání před bolestivými podněty a kazy v krčkové oblasti. Speciální složení jemně odstraňuje skvrny a obnovuje přirozenou bělost vašich zubů. Zeptejte se svého zubního lékaře.

Nevhodné pro děti do 7 let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).